TURISME RESPONSABLE

GREGAL proposem participar d’un model turístic diferent al que s’ha estat fent des de sempre a la nostra comarca. Volem que trepitgeu el territori i compreneu.

El turisme de masses s’ha d’anar superant. El turisme basat en consumir sol, platja, i sopar en una cadena de menjars ràpids, no ens genera ni satis­facció, ni creixement sostenible a la zona. Tot al contrari, afavoreix el creixement de grans infraestructures com línees elèctriques, grans carreteres, complexos hotelers amb unes necessitats d’energia i aigua insostenibles, que només s’utilitzaran durant dos mesos a l’any.

El que ens farà gaudir d’un lloc és viure’l i no veure’l.

Us volem convidar a dur a terme aquesta nova manera de practicar les nostres activitats turístiques, que comporta ser conscients del lloc on anem a visitar. Una zona on hem de valorar la seva identitat, els seus paisatges, la seva manera de ser.

Hem de ser capaços de generar el menor impacte possible al medi natural i hem de ser una alternativa de desenvolupament sostenible per al territori que ens acull. Ecològic, econòmic i social.

Bones pràctiques

  • En planificar el viatge o sortida, hem de triar el proveïdor, l’allotjament, o el menjar que ens ofereixin garanties de qualitat i respecte als drets dels treballadors i al medi ambient.
  • Durant l’estada hem d’utilitzar amb moderació els recursos naturals, com l’aigua i l’energia.
  • Hem de tracta de minimitzar la generació de residus, ja que aquests són una font de contaminació.
  • En un espai natural procurem que l’única petjada que deixem sigui la del nostre calçat.
  • Si visitem ecosistemes sensibles, com els de les Reserves Integrals dels Parcs Naturals, hem de seguir els itineraris marcats, o in­formem-nos de com ho hem de fer per a generar el menor impacte pos­sible i no degradar-los.
  • Al nostre destí hem de gaudir coneixent la cultura, costums, gastronomia i tradicions de les poblacions.
  • Tractem de contribuir amb la nostra presència al desenvolupament d’un turisme responsable i sostenible, construint amb el nostre viatge a un pla­neta més saludable i solidari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

WordPress.com.

Up ↑