Pardal de bardissa

pardal de bardissa.jpg

Aquesta foto m’agrada molt. És d’un Pardal de bardissa (Prunella modularis),i al SIOC diu  que “és un resident comú a la Catalunya humida. Estival nidificant als boscos subalpins i als rasos alpins del Pirineu i Prepirineu. Migrador i hivernant comú als ambients més mediterranis i de plana, i en general arreu del territori.”

Així que quan aquests dies els veig penso en que hi ha ocells que fan una migració altitudinal. És a dir que a l’estiu s’estan a muntanya, i quan allà fa massa fred baixen cap a la plana. Potser hauríem de fer com ells no? A l’estiu fugir de calors i turistes cap als Pirineus, i a l’hivern baixar a prop de mar.

Em fa molta il•lusió aquesta foto perquè el Pardal de Bardissa és un ocell tímid i espantadís. A part, sol moure’s dins de matolls espessos per estar protegit. A l’hora d’alimentar-se, i aquest ocellet busca entre les fulles seques caigudes d’arbres i arbusts, larves i petits insectes per poder menjar.

Anuncis