Turisme responsable i consum elèctri

No m’ho puc creure!!

Avui al vespre, si quan  l’onada de fred arriba a la màxima intensitat, si justament avui al vespre, entre les set i les deu, el preu de la llum es dispara. És a dir ara mateix!! Amb tot el país sota zero!!

I es clar, algú s’estranya que només parli d’animals, plantes i paisatges naturals…

He llegit que s’està assolint el valor més alt per més alt per megawatt des del 2013. Es supera el preu de 90 euros per megawatt/hora. Just ara fa un any, el preu era de 60 euros per megawatt/hora.

En els 18 primers dies d’aquest any els preus de l’electricitat són un 117% superiors als de fa un any.

No penso explicar perquè passa això. Qui hi guanya i qui hi perd. Tots ho podem tenir molt clar. Estem lligats a un sistema estructuralment violent como és Unesa, més conegut com l’Oligopoli (format per Endesa-Iberdrola-Eón Fenosa-Gas Natural-EDP).

Així que tot això com ho lligo amb animals o amb turisme responsable? doncs ho tinc mes que clar. Jo no vull contribuir amb un món tan desigual. I avui és el dia per explicar que una de les nostres responsabilitats a l’hora de consum és la de triar. I triar bé. I amb el tema de les energies jo ja fa temps que ho vaig decidir.

A casa ens vam fer socis de Som Energia. Una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves (nostres) activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. I estan (estem) compromesos a impulsar un canvi del model energètic actual per assolir un model 100% renovable.

N’hi mes, només cal entrar a la xarxa i comparar.

Així que ja sabeu, quan parlem de turisme responsable també cal plantejar-se quina llum subministrem als nostres clients, com el menjar, com el consum d’aigua, com ….

Comenceu per la llum?

Logo-SomEnergia-Verd-3002.jpg

I ja us dic directament que això no és publicitat encoberta!!

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: