Ruscs asiàtics

niuabellaasiatica.jpg

És possible que les vespes asiàtiques ja siguin un dels màxims depredadors de  les abelles. Al costat de l’àcar paràsit ‘Varroa destructor’, els abellerols o el fong ‘Nosema apis’. Sense comptar en que l’ús de determinats pesticides i insecticides les maten o bé les emmalalteixen fent-les desorientar o provocant que perdin determinades capacitats motores.

Be, d’abelles no en sé gaire. Potser en sé d’abellerols, i no els vull culpar de res, és absolutament natural… Al que anem, les vespes asiàtiques.

Doncs resulta que l’hivern ha despullat els arbres del poble, i de cop, han aparegut uns ruscs d’una gran espectacularitat i realment curiosos.

Així que busco que és això de la vespa asiàtica (no és una moto barata), i m’informo.

Es veu les vespes no només ataquen a les abelles, també mengen mosques, i a llarg termini pot suposar un gran problema per la pol·linització i també provocaran danys en el sector de la fruita perquè a les vespes els agrada molt la fruita madura, el raïm, els préssecs o les pomes.

Es veu que les vespes acostumen a posar-se al costat dels ruscs, esperant les abelles. Quan aquestes s’apropen a la caixa les agafen al vol i els hi tallen el cap. Així  trenquen el cicle de vida de les abelles, que no recullen prou pol·len, nèctar o agua i el rusc acaba morint.

Però tenim una molt bona notícia.

niuabellaasiatica2.jpgLes abelles nostres han fet un canvi. Ara, intenten defensar-se davant de les vespes. I com ho fan? Doncs 20 abelles es posaven a sobre la vespa, l’envoltaven com una pilota de tennis i l’asfixien; les vespes no aguanten la calor.

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: