sos peix

IMG_7839.JPGAmb tramuntana encesa les barques es queden a port. És el moment per valorar si és hora de començar a plantejar un altre tipus de consum de peix.

Vaig tenir la sort de col·laborar amb el projecte SOS PEIX. Aquesta és una campanya que té per objectiu sensibilitzar i informar la ciutadania sobre l’amenaça que pesa sobre els mars i oceans, i promoure el consum responsable de peix i marisc com a eina per prevenir la sobrepesca i explotació dels mars.

I que diuen?

“Com a consumidors podem generar canvis per mitjà de les decisions que prenem. Si triem aquelles espècies millor conservades donem pas cap a un futur amb mars i oceans saludables.

La sobreexplotació pesquera, les arts de pesca destructives, i l’aqüicultura intensiva, impacten significativament en els nostres mars i oceans, que un cop considerats inesgotables, ara es troben en un estat de crisi global i necessiten la nostra ajuda.

El consum responsable de peix i marisc és imprescindible per restaurar l’equilibri natural dels mars i respectar els ritmes de regeneració natural de les poblacions pesqueres. Sigues part de la solució, consumeix les espècies recomanades.”

 

I és així, jo amb les meves visites sempre incideixo en els efectes de la pesca industrial, i sobretot, amb el consum responsable. Cal saber el que consumim i la web de sos peix és una bona excusa per cuinar peix que no és tan conegut però igual de bo.

img_3319

Siguem curosos i consumim peix de pesca artesanal.

M’agrada la web perquè dona informació però també ens dona alternatives. Aquests dies de tramuntana i fred feu-hi una ullada.

sospeix.gif

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: