Camins de fauna, carreteres per cotxes

baixa

Aquests dies he vist animals atropellats als vorals de les carreteres,  i us he de dir que cada cop en veig un, em desmonto.

images-2

Us podria explicar la importància de cada animal en l’ecosistema, o de moltes altres coses, però No.

No sé si és que des de que faig fototrampeig i que els “tinc” mes a prop, sembla que els conegui, o sembla que els entenc, o que els tinc interioritzats. No ho sé. Però em fa una pena i m’agafa una emprenyamenta que no em passa fins unes hores mes tard.

I que us haig de dir, que aneu mes lents? que aneu en compte? Això ja ho sabeu. Que les moltes administracions no fan res, que si els senglars, que si els caçadors….

images-1

Així que remenant he trobat aquest projecte

Camins de fauna

El projecte caminsdefauna.cat és el primer projecte de recerca participativa de Catalunya i, possiblement d’Europa, orientat a la captura de dades georeferenciades sobre connectivitat ecològica.

Els objectius principals del projecte són:

  1. Protegir la fauna en el seu camí a través de la xarxa viària i ferroviària
  2. Reduir el risc d’accident per als conductors
  3. Millorar l’eficiència de les intervencions orientades a potenciar la connectivitat ecològica.

La participació és oberta a tothom i les dades rebudes seran utilitzades tant per a la divulgació científica (mitjançant el visor del projecte) com per a la recerca i la investigació en termes de fauna i connectivitat ecològica.

M’ha al·lucinat això…

Als crepuscles, quan l’activitat de molts animals augmenta,  les llums dels vehicles enlluernen a molts animals quan intenten creuar la carretera. Perden capacitat de reacció i són així atropellats. Aquest és un factor important pel que fa a les poblacions faunístiques. Per exemple un estudi realitzat al Regne Unit l’any 1992, indicava que el 20% de la població de toixons mor cada any com a conseqüència dels atropellaments a les carreteres. Morien mes animals dels que naixien cada any.  Això vol dir que, en aquell moment i en aquell país, les carreteres estaven extingint els toixons. 

Així que ja sabeu. Aneu en compte quan esteu conduint de nit i si voleu fer una mica mes ajudeu a camins de fauna.

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: