Tot ho tinc! Tot ho tinc!

Aquest també em veu amagat. Em te controlat des de que he entrat a l’olivar, segur. Ara, aquest cop jo també anava preparat…

I es que feia estona que el sentia. He anat tranquil, dolçament, sense pressa,…

El seu cant justifica el nom. Tot i que té força variacions, el més habitual són combinacions de dues o tres notes molt agudes, repetides mecànicament.

I sentia el seu cant: “tot per mi, tot per mi”;“tot-ho tinc, tot-ho tinc”,i en aquell moment, mentre esperava amagat i a recer de tramuntana. Cal reconèixer que volia un escenari mes natural.

mallarenga2.jpg

Un dels ocells que llueix colors més contrastats a les nostres contrades és la Mallerenga Carbonera (parus major). Un fantàstic groc, negre i blanc. Un dels trets distintius és La “corbata negra” que els divideix el pit groc de dalt a baix és. És més ampla en els mascles i més estreta en les femelles.

mallarenga1.jpg

Les mallerengues són ocells totalment lligats a les arbredes, des dels boscos més espesos fins als parcs i jardins més oberts. Tenen unes adaptacions específiques que els permeten aprofitar al màxim les possibilitats que ofereixen les capçades. La més visible és la capacitat per penjar-se de cap per avall, amb una gran flexibilitat, de tal manera que poden abastar l’aliment que penja de les branques més fines.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: