A mi que no em treguin la màgia

Imatge hivernal. Imatge que em fa venir fred només de de veure-la. L’aligot comú (Buteo Buteo) s’aguanta eficaçment en unes branques esperant el pas d’un ratolí o musaranya, o amb una mica de sort un conill.

aligot3.jpg

És un dels rapinyaires residents mes comuns del nostre territori. Ara, a l’hivern els joves de les poblacions centreeuropees hivernen al sud d’Europa. Alguns baixen a casa nostra, mentre que els adults passen tot l’any als territoris de cria. Les poblacions d’Escandinàvia i Rússia, per contra, emigren senceres.

butbut

Recuperacions d’ocells anellats (SIOC)

A Catalunya el trobem en gran part del territori,on és relativament comú en hàbitats força variats (des de zones alpines a les planes de Lleida), sempre que tinguin bosc per a fer el niu i zones obertes per a caçar.

I mentre miro aquest exemplar em pregunto. De veritat que vens de tan lluny? I per molt que m’ho expliquin, em costa tant de creure el que fan aquests animals… I per molt que m’expliquin com ho fan em deixo dur per la màgia de la natura.

De veritat és que cal creure-hi. Està molt bé ser empírics i pragmàtics,i es podran descobrir molts dels secrets que no coneixíem, però la màgia de la natura no ens la trauran.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: