S’ha de mirar bé!! (slowlife)

És veritat, em dedico a explicar que hem d’observar. Que hem d’escoltar. Que no ens hem de deixar res, que si rastres, que si excrements, que si…

Però és veritat que quan arribem a casa també hem de ser curosos amb el que portem dins les targetes de memòria. És típic mirar per sobre i sempre ens deixem alguna cosa.

Deu ser alguna cosa premeditada que el nostre cervell te programat. O la mateixa natura que ens indueix. No ho vulguis tot!! No tot és per tu!!

Avui he tingut temps per remenar imatges i vídeos… i, sorpresa!!

El Gorjablanc és territorial i viu solitari i només a l’època d’aparellament el territori coincideix entre mascles i femelles. Marquen el territori dipositant una substància anomenada mesq i ho fan a sobre les soques d’arbres i pedres dels camins.

L’extensió per la que es poden moure pot variar segons la localització, arribant als 2 km quadrats. Solen viure en un forat de grans arbres o en petites coves de les zones rocoses, llocs foscos, amagats i on es sentin segurs.

Presenta implantació diferida. El zel succeeix des de juny fins a mitjans d’agost i té una gestació de 55-60 dies, però no tindrà el part fins el març o abril de l’any següent, provocant així una parada de la gestació. Fan de 2 a 4 cadells i mamaran fins als 3 mesos d’edat; a partir d’aleshores aprendran a viure i caçar al costat dels seus pares.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: