perquè s’estenen els corbs marins grossos?

Si anem a donar una volta per la costa, ara quan comença a fer fred, ja podem veure els Corbs marins grossos. Aquest és un ocell gros de color negre, i els trobarem descansant sobre alguna roca o a l’aigua, capbussant-se per pescar.

IMG_7723.JPG

És un ocell fàcil de distingir. En vol, el corb marí es distingeix fàcilment per un batec d’ales feixuc i poderós, i que segueix un rumb directe i decidit. I sobretot el reconeixerem perquè manté el coll allargat i les potes estirades enrere.

IMG_3797.JPG

A diferència de la majoria d’ocells aquàtics, les plomes del corb marí no són impermeables. Així, en no quedar-li el plomatge esponjat i ple de bombolles d’aire, no sura com un ànec i es pot capbussar fàcilment fins a mes de deu metres de fondària i pescar amb més possibilitats d’èxit.

Ara, hi ha un moment que ha de deixar de pescar i «estendre’s» per assecar-se sobre alguna roca perquè l’aigua li mulla la pell i li refreda el cos. És per això que és negre, per atraure la llum i escalfar-se més ràpid.

IMG_1131.JPG

El seu únic aliment és el peix, i la major part de la jornada la dedica a perseguir peixos; és tan eficient i golafre, que pot arribar a menjar cada dia l’equivalent del seu pes en peix.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: