ja estan collint les olives?

Pot ser que aquests dies que us heu mogut pel Cap de Creus i Albera us hagueu trobat que s’estan collint les olives, o ja hi ha qui les ha collit. I us preguntareu: la collita de les olives no es fa a finals de desembre?

Si, es feia en aquest època, però amb l’aparició La mosca de l’olivera, Bactrocera oleae, que és un dípter de la família Trypetidae i que fa caure prematurament els fruits de l’arbre, i la qualitat de l’oli, es cullen molt abans del què tocaria.

bactrocera2.jpg

Els danys directes que provoca venen causats per l’activitat alimentària de les larves, les quals indueixen unes pèrdues del 2-5% de la producció d’oli i eventualment la caiguda massiva dels fruits. També produeix danys indirectes, causats per activitats fúngiques que incrementen la taxa de peròxids i de l’acidesa de l’oli.

IMG_20150831_105430612-e1441294344470.jpg

Així, els pagesos han decidit collir les olives abans de que faci una tramuntanada que ho tiri tot a terra. La qualitat no és la mateixa però almenys tenen olives.

avui les fotos no són meves. dissabte vaig estar collint olives i no vaig tenir temps de fer-ne ni una!!

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: