tramuntaneta axatracada

xatrac becllarg parella.jpg
Aquests dies de tramuntaneta i estones de solet, podem arraconar-nos a tocar de mar, a recer. Deixant-nos escalfar per un sol que quan vol, encara apreta. També podem estar atents, i amb sort podem veure un dels ocells mes elegants de la nostra costa. Potser no el veurem a la primera, però el so que fa, el delata. Un xiscle agut.
xatrac becllarg sortint de l'aigua.jpg

El Xatrac becllarg (Sterna sandvicensis) és un ocell que el veurem exclusivament a mar on vola amb el bec mirant cap avall i es llença en picat per pescar. Un espectacle difícil d’explicar i només superat per la força del picat del mascarell (Morus bassanus).

xatrac becllarg de panxa.jpg

Per als novells. És semblant a una gavina petita però és més esvelt (41 cm) i té un vol més lleuger. Fixeu-vos que sempre mira cap a avall. Buscant un peix per llençar-s’hi al damunt.  IMPORTANT: El bec llarg i negre té la punta groga.

xatrac becllarg cara.jpg

És un ocell que és present tot l’any, excepte a l’estiu Al nostre país la seva  nidificació està localitzada al delta de l’Ebre, on es reprodueixen prop de 2.000 parelles.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: