Dies d’activitats i lectura

Doncs si, aquest dies d’activitats i calor, també val la pena parar una estona sota una bona ombra, i si pot ser, a prop del mar.

I de la motxilla s’ha de treure un llibre. Jo estic enamorat d’un escriptor assagista:

Philip Hoare, un autor que ha passat de formar part del moviment punk dels 70 a viure sol i aïllat a Southampton, sense tenir relació amb pràcticament ningú, obsessionat amb l’estudi del mar i dels cetacis.

“¿No és fascinant investigar els mites que hem anat construint sobre la natura? S’ha fet des de sempre. Els víkings feien servir els corbs per orientar-se durant els viatges en vaixell. Algunes tribus maoris creien que el seu déu havia arribat a Nova Zelanda enfilat al llom d’una balena. Aquests dos exemples són maneres d’entendre el misteri del món natural. El que em sembla més enigmàtic de tot és el mar, una extensíssima massa que ocupa dues terceres parts del planeta. Així i tot, en sabem ben poques coses! Només hem identificat un 25% de les espècies que hi ha. El 90% de la vida a la Terra és marina. La lluna ha estat trepitjada per més persones que les profunditats més fondes de l’oceà. Herman Melville parlava de “la pell del mar”: a sota seu, hi ha un món tridimensional inexplorat que ens pot liquidar en un tres i no res.”

Us recomano, per començar:

Leviatanbaja

i per seguir:

el-mar-interior.jpg

Bona lectura!!

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: