Una de pops!!

Ja fa dies que el mar està a punt per nosaltres. L’estiu ens regala poder-nos refrescar i alhora gaudir de fauna a la que estem poc acostumats a veure (si no és sobre un plat).

Només cal ulleres i un tub, i ja està. Ganes d’observar, de seguir, de mirar i sempre d’una manera respectuosa. Sense molestar, sense tocar.

Ho recomano, és igual l’edat que tingueu; tub i ulleres!! I no cal ni anar molt lluny, ni a molta profunditat.

I, es clar, amb quin animal començo? amb el pop. Un dels animals més sorprenents i llestos del nostre litoral

Els pops es caracteritzen per tenir vuit apèndixs que cal anomenar braços i no tentacles. Els pops no tenen esquelet intern i és per això que són molt tous. El bec de la boca, similar al bec d’un lloro, és la seva part més dura. Aquesta boca és flexible i els permet passar a través d’escletxes molt estretes entre roques submarines, la qual cosa és molt útil quan estan fugint de morenes o altres peixos depredadors. Tenen una vida curta de sis mesos a cinc anys segons l’espècie.

P7090389.JPGEls pops són molt intel·ligents, més intel·ligents que qualsevol altre invertebrat. L’abast exacte de la seva capacitat d’aprenentatge és un tema de debat entre els especialistes (Hamilton, 1986; Stewart, 1997)  però experiments amb solucions de problemes han mostrat que tenen memòria a curt i a llarg termini. Algunes característiques com la gran visió i la capacitat de manipulació d’objectes (es podria pensar que té la forma d’un cap amb un cos que és una mà) són característiques més pròpies dels vertebrats.

En experiments de laboratori, mostren que els pops poden distingir entre diferents formes i dibuixos. També han estat observats en el que s’ha descrit com un joc, deixant anar ampolles o joguines a un corrent circular dels seus aquaris per després tornar-les a agafar. Els pops sovint s’escapen dels seus aquaris i de vegades visiten els aquaris propers a la recerca de menjar, com crancs i llagostes. Fins i tot han pujat a barques de pesca per a fer els seus àpats.

P7120396.JPG

En alguns països els pops apareixen a la llista d’animals de laboratori en què la cirurgia no pot realitzar-se sense anestèsia. A la Gran Bretanya tenen alguns privilegis reservats a vertebrats i estan protegits per normes contra la crueltat animal.

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: