Tinc gana!!

Si, ja fa dies que estan aquí. Han covat els ous i ja fa uns dies que els pollets només fan que demanar, i demanar i demanar, i demanar. I els pares acaben la jornada cansats al niu.

gana.jpg

L’oreneta vulgar  té 4-5. ous El número d’ous per niu decreix de la primera posta a la segona o la tercera. La incubació la fa principalment la femella. Només surt del niu per menjar. I els pollets neixen als 15-16 dies. Els ous eclosionen alhora.

Els dos pares van i tornen unes 400 vegades al dia per portar menjar als pollets!! (encara que jo crec que moltes més vegades)

menjant.jpg

Els pollets s’estan al niu unes 3 setmanes. Els pares els continuen alimentant durant uns dies més. I si les condicions són optimes, per cada niu solen volar set o vuit joves a l’any.

I els pares hi tornen, fan una nova posta, un cop que els joves s’han independitzat i saben caçar sols. És a dir que fan de 2-3 postes segons les condicions climatològiques i dels recursos alimentaris.

menjant2.jpg

I això m’agrada molt.Els joves nascuts de la primera posta poden ajudar els seus pares a alimentar els pollets de la segona/tercera posta, comportament que es coneix com a “cria cooperativa”.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: