i que maques que són…

marieta entre plantes.jpg

Jo estava convençut que s’alimentaven de l’aire, o com a molt, de la saba, o de que pol·linitzaven, i resulta que no. Resulta que son unes depredadores ferotges, insaciables. I es clar, les veus allà, amb aquell posat casi de dibuix animat, amb aquells colors tan evidents, que no t’ho pots creure.

Si, si. Resulta que les marietes (Coccinella septempunctata), S’alimenten de petits insectes, pugons i àcars que viuen a les plantes. De fet, se les utilitza per la lluita biològica contra aquests homòpters que sovint són una plaga per a l’agricultura. S’ha comprovat que una larva de marieta es pot cruspir al llarg del seu desenvolupament unes 3100 cotxinilles.

marieta cap per avall.jpg

I, això no és tot. Quan les agafava delicadament i les veia passejar per la meva ma, no sabia que per les articulacions de les potes deixa anar un líquid desagradable amb el que es defensa. Lògicament jo mai he semblat un perill. Per molt gros que sigui per elles.

I que maques que són…

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: