Una flor que enganya (bruixa?)

Es que fa goig sortir a camp. Sents el cant dels rossinyols entre les bardisses, a la llunyania el de l’oriol… I pels camins, un regal de flors de tots colors. Avui m’he fixat en una flor que segur que amaga alguna cosa. N’estic segur. El seu nom la delata.

I és que tot el que té de maca, la seva olor la fa entranya.

all de bruixa 2.jpg

I amb el nom que té, ja em direu. All de bruixa. Segurament l’utilitzaven per donar gusta a les seves potingues. Me les imagino remenat l’olla.

L’all de bruixa (Allium roseum) és una herba d’un mig metre, amb tija erecta i buida acabada en inflorescències de tipus umbel·la simple. Com la majoria, encara que no totes les espècies d’Allium, té aquest olor característica a all. És una  bulbosa de la família de les amaril·lidàcies. Creix a la regió Mediterrània i sobretot les trobarem als vorals dels camins i terres de cultiu.

all de bruixa 1.jpg

El bulb és comestible i de sabor suau. Les bruixes ho tenien clar…

El seu encant és clar. No? Vigileu que no us embruixi.

all de bruixa 3.jpg

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: