Xulo!!

Mira que l’he seguit i perseguit. Darrera el seu cant, de la seva bronca. Ja ho sabeu. No? quan entres al seu territori t’escridassa dient-te: xip xip, xirixirixiriii xip. És a dir: fora d’aquí!! I me l’imagino tot eixerit i xulo. Després desapareix com per art de màgia. Quan veu que l’intrús és un bitxo gros prefereix amagar-se entre les branques i fulles.

És el rossinyol bord (cetti cetti), ho heu endevinat, un ocell d’ uns 14 cm de llarg d’un color marronós rogenc fosc; la gola i a part central de la panxa són blanquinoses,. La cua és arrodonida. I menja insectes, petits mol·luscs i també llavors.

rossinyol bord 1.jpg

Al Cap de Creus és complicat de veure. Com que viu en àrees de ribera: de rius, rierols, aiguamolls, haurem de buscar bé. Però no defalliu. El mil homes sortirà a fer-vos fora del seu territori.

rossinyol bord 2.jpg

La clau és quedar-se molt quiet. Moooolt quiet. Com que són tafaners de mena…

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: