Enoturisme responsable (una història de petits)

Ho sé. Soc un enamorat del lloc on visc. M’agrada el Cap de Creus i m’agrada l’Albera. M’agraden els seus paisatges, la fauna, la vegetació i també el seu patrimoni. M’agraden els seus paisatges esquerps i esventats.

Què voleu que us digui…Tinc aquesta sort.

M’agrada caminar i poder entendre, poder conèixer, poder valorar. Perquè us explico una cosa tan íntima?

Doncs perquè últimament m’està arribant unes propostes en forma de regal. Propostes en forma d’enoturisme. Propostes de petits cellers, la majoria familiars, tranquils i que s’estimen la terra que treballen. I això és un regal.

phpThumb_generated_thumbnail.jpeg

Poder treballar (compartir!!) projectes amb tot ells és un luxe. És un luxe poder organitzar caminades per explicar el territori, els paisatge, la història, i de pas, ocells, rastres i plantes. Que vives estan les vinyes!! I al final, tastar un producte tan nostre en un ambient tranquil, familiar, proper i ple d’anècdotes.

I és això l’enoturisme responsable: Responsable perquè es reparteix l’economia pel territori. Responsable perquè s’estimen la terra, i la seva feina és acurada i delicada. Responsable perquè tots intenten deixar la menor empremta. Responsable perquè no entenen els seus vins sense integrar-los a la tramuntana, als estius secs, a les argelagues i als abellerols.

I tots amb el seu caràcter diferenciat. Tots seguint les maneres tradicionals. Tan iguals i tan diferents. Com els seus vins.

2013-05-02 10.12.55.jpg

I es clar, són cellers amb pocs recursos per comunicar, per arribar, per fer-se conèixer. L’única manera és fent les coses bé. Poc a poc. I és per això que m’agrada treballar amb ells. Perquè els petits quan ens ajuntem ens fem forts, i podem lluitar contra qualsevol molí de vent. Per molt gran que sigui.

047.jpg

Així que? Ens animem a descobrir-los? Només cal que aneu segui la meva agenda. Aquesta setmana comencem.

Els amics:

http://cantorres.blogspot.com.es/

http://www.gelama.cat/

http://www.cellerhugasdebatlle.com/

I les propostes de gregal:

https://gregalada.com/senderisme-interpretatiu/enosenderisme-2/

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: