Turisme de natura familiar i els Pirates

És veritat que quan anem de vacances cada cop hi ha més opcions per fer en família. Les activitats en la que els pares es miren la seva mainada com algú els pinta, o com ballen sembla que comença a deixar-se de fer.

Ja vaig fer un post fa unes setmanes en el que parlava d’aquest tema: https://gregalada.com/2016/03/15/turisme-familiar-temps-per-estar-junts/ el que volem és implicar pares, mares, avis i fills en la descoberta del nostre entorn. Tots ens hem d’implicar en l’activitat.

S’ha d’entendre que conèixer és valorar i estimar. I fer conèixer d’una manera propera, amena i senzilla fa que es valori i s’estimi més. Ens agradaria fer que els nens i les nenes volguessin tornar a la natura. Que se’n sentin part. Que recordin aquell dia.

Així que cal trobar algun tema que els enganxi. Pirates? Tresors? Per explicar la mediterrània, les balenes? La posidònia? Doncs si.

L’excusa és buscar un tresor que ens ha deixat el Pirata Tort.

Tenim brúixoles, tenim un mapa que ens diu per on hem d’anar.

DSCF0880.JPG

I a cada punt indicat hem de passar una prova; mirar el paisatge i respirar fons.

DSCF0888.JPG

En un altre hem de buscar dofins i balenes a l’horitzó.

20140818_185851.jpg

jugar amb un dofí,

DSCF0956

fer de peixos (o les bombolles)…

20140818_194112.jpg

i quin és el premi? Doncs el paisatge, els coneixements adquirits.

I us asseguro que no les tenia totes. Estava convençut que els nens i nens tindrien una gran decepció. Que voldrien un premi en forma de xocolata, de llibre, de qualsevol cosa que es pugui tocar. Doncs no. Els nens queden encantats de recordar tot el que han après.

I es clar, mentrestant els pares han d’ajudar amb les brúixoles, han de respirar, buscar dofins, han d’aprendre coses noves sobre aquest mar tan espectacular que tenim. Ah!! I de pas, també algunes problemàtiques.

20140721_190808

Bé, i el més important. És que jo m’ho passo moooolt bé.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: