baldrigues i palangre

Molts cops quan parlem dels problemes que comporta la pesca, ens centrem en l’arrossegament. Però n’hi ha d’altres que afecten espècies marines.

Per als que sortim a camp, quan ens porten mar endins ens tornem bojos. Poder observar animals difícils de veure és una sensació brutal. Llevar-se aviat i sortir cap a la punta del Cap de Creus, veure sortir el sol, i de cop, línies de baldrigues, i més baldrigues. Volant arran d’onada. No té preu.

IMG_7496.JPG

Saber que la baldriga balear nidifica a ses illes i que ve a alimentar-se al Cap de Creus fa posar la pell de gallina!!

La pesca de palangre ocasiona la mort anualment de 2.000 aus marines a Catalunya.  És un impacte preocupant en espècies com ara la baldriga balear, un ocell endèmic del qual només hi ha 3.000 parelles reproductores. La Universitat de Barcelona està començant a assajar mesures correctores per a disminuir aquests impactes.

Es clar, aquest tipus de pesca utilitza com a esquers les mateixes preses que els ocells marins capturen de forma natural, com ara sardina o seitó. Al intentar capturar l’esquer, sovint les aus es queden enganxades a l’ham,  i quan el palangre s’enfonsa l’ocell mor ofegat. A tot el món moren d’aquesta manera cada any uns 300.00 ocells.

palangre.jpg

Al Mediterrani, les espècies més afectades són les 3 espècies de baldrigues endèmiques d’aquesta conca: la baldriga cendrosa (Calonectris diomedea), la baldriga balear (Puffinus mauretanicus) i la baldriga mediterrània (Puffinus yelkouan).

Font: recercaenacció.cat

 

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: