La primavera, la sang altera (història d’amor)

Avui que comença la primavera us explico una història d’amor. M’imagino que aquests dos de la foto ho tenen clar. Ell amb el seu plomatge fent-se el mil homes i ella, fent-se la mosqueta morta.

La Cotxa Fumada (Phoenicurus ochruros) és una de les especies d’ocells que cada hivern es fa abundant al Cap de Creus. Encara que em sembla que cada cop n’hi ha més tot l’any.

I que presenta dimorfisme sexual, és a dir, els mascles i les femelles tenen diferencies que ens permeten identificar-los de manera separada . La femella, té una tonalitat general d’un color marró gris. La cua es d’un color rovell intens que es pot observar fàcilment.

cotxa fumada femella.jpg

Els mascles són de tons més negrosos en tot el cos. I és característic el negre sutjós que presenten a la cara, la gola i el pit, i les marques blanques que tenen al dors.

cotxa fumada.jpg

L’ull, el bec i les potes (parts no plomades) són tots de color negre, tant en el mascle com en la femella.

És una espècie es troba en una clara expansió, ha colonitza ambients rocosos artificials, com les cabanes de pedra en runes.

Si sortiu a camp, segurament el veureu, ja que és un ocell freqüent a Catalunya que fa de bon observar degut al seu caràcter no gaire espantadís. S’estima que la seva població a Catalunya oscil·la entre les 36.000 i les 70.000 parelles.

Al Cap de Creus si passegeu a prop d’olivars, per camins de pedra seca, segur que la veieu. Només heu de mirar!!

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: