Xerrameques del bosc

Un dels ocells que em té el cor robat és la Mallerenga carbonera (Parus major). Un dels ocells que ens alegra les sortides amb les seves cantarelles.  Lògicament, quan l’escoltem sabrem perquè té aquest nom. Tot i que té força variacions, el més habitual són combinacions de dues o tres notes molt agudes, repetides mecànicament. Talment com si repiquéssim amb un mall contra una enclusa.  A mi m’agrada escoltar la seva xerrameca; no calla mai!! Ja es diu: qui no calla mai és que xerra com una mallerenga!

mll crb1

Quan l’escolteu, només cal que, amb molta tranquil·litat aneu a buscar-la, i segur que la veureu penjada per un arbre. Solen ser força confiades. La reconeixereu perquè és un ocell d’uns 14 cm, groc, negre i blanc. La “corbata negra” que els divideix el pit groc de dalt a baix és un dels trets que ens hem de fixar.

I no cal anar gaire lluny per observar-la. La podem veure als boscos, als camps de fruiters i també als parcs i jardins de les ciutats. Menja insectes, llavors i fruits.

El seu cant que ha estat copiat pels bosquerols: “tot per mi, tot per mi”;“tot-ho tinc, tot-ho tinc”, o “pitja Pere, pitja Pere”.

IMG_0894.png

En tota sortida per zones arbrades ens sentirem acompanyats. Visca les xerrameques del bosc! Visca els boscos plens de sorolls!! de cants!!

Així que tenim una altra feina: escoltar!!

(quin estrés…)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: