La Vaquita Marina. Un cetaci a punt de desaparèixer

Quan pensem en cetacis solem imaginar-nos animals enormes fent gestes absolutament espectaculars. Les balenes blaves, que poden arribar a 30 metres d’animal. Els catxalots que poden enfonsar-se a profunditats abisals. I moltes d’altres que ens sorprenen pels seus salts, cants, i sistemes de pesca.

Però avui m’agradaria parlar d’un dels cetacis més petits del món. La Vaquita marina o Cochito, una marsopa endèmica d’aigües mexicanes que viu en la reserva de la biosfera del  golf de Califòrnia. La Vaquita marina es un. animal de 150 cm que pesa uns 50 kg. Té una característica que és la aparença de que té llavis. La part superior del cos es gris fosc, la part inferior es casi blanca o gris clar.

1504152e4d03621med.jpg

Aquesta, sempre ha estat una espècie enigmàtica ja que no salta com els dofins, sinó que simplement emergeix uns segons para agafar aire.I de fet, des dels anys 40 que es coneix.

Anem al que és important. La vaquita marina es considera en el mes alt risc de extinció. Només en queden unes 73!! Causat per quedar-se enganxada accidentalment a les xarxes de tresmall dels pescadors de la zona. I lògicament per la contaminació de les aigües on viu.

La seva extinció seria un drama, ja que evolutivament no té parents propers.

1202_vaquita-face.jpg

Segurament serà el segon cetaci en desaparèixer (el primer va ser el baiji o dofí de riu xines) s’estima que el  2018 probablement haurà desaparegut.

vaquita-in-gillnet_NOAA.jpg

Des dels governs dels EUA i Mèxic s’estan fent campanyes per intentar frenar la desaparició d’aquest animal. Us proposo entrar a una de les webs que trobo més interessants

Infografía-Vaquita-Marina-02-Semarnat.jpg

http://www.vivavaquita.org/index.html

https://greenpeace.mx/vaquita-marina/

L’ésser humà haurà de començar a fer-se responsable del mal que està fent al planeta. No n’hi ha prou amb 4 animats que ens dediquem a intentar tapar forats. Per sort, sembla que fins i tot, actors oscaritzats comencen a tenir clar perquè s’ha de lluitar. Ara, la lluita serà molt dura i ja us dic jo que haurem de ser molts, i tenir les coses molt clares.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: