amb mala mar, sortim a veure mascarells

Sembla que el cap de setmana serà mogut. Donen pluja, baixada de temperatures, i a partir de diumenge, tramuntana. Així que ja podem posar-nos a sobre l’impermeable i sortir a gaudir. En dies com aquests que el mar està remogut a mi m’agrada passejar pel camí que porta del Port de la Selva cap a Cala Fornells (amb compte, mirant per on trepitjo).

I perquè?

IMG_7483.JPGDoncs, a part de que la meteo fa que la Mediterrània se’ns ofereixi amb tota la seva força i potència, hi ha un fet que m’interessa molt. Les onades xoquen contra les roques, cosa que fa que hi hagi una escuma d’algues, microorganismes i partícules en suspensió, això significa peix menjant i, a sobre, controlant-ho, ocells marins.

I és en aquests dies quan t’apareix un dels meus preferits. El Mascarell (Morus bassanus), un ocell imponent que pot arribar a 90 cm, elegant que el podem diferenciar pel color blanc brillant (els adults), i unes ales llargues i estilitzades acabades amb punta de color negre. El seu nom és degut a la màscara color canyella que li cobreix tot el cap.

Aquest es submergeixen al mar per pescar. Bé, es capbussa espectacularment des d’una alçada mes que considerable, des de mes de 30 metres!! i persegueixen els peixos sota el mar. Per amortir l’impacte quan xoquen contra l’aigua disposa de sacs d’aire facials.

seq¨`encia.jpg

És ara a l’hivern quan es poden veure exemplars a les costes catalanes. De fet, nia a les costes del nord d’Europa, i hiverna a la resta del litoral europeu, sobretot a la Mediterrània occidental.

Així que? Anem preparant l’impermeable? Amb una mica de sort ens trobarem a la Punta de la Creu.

Jo hi seré.

 

Fotos: Marcel Gutinell

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: