(un secret) tenim una joia entre les roques

Quan caminem vora mar ens embadalim amb les vistes de la nostra mediterrània. És veritat que cada dia el què veiem és diferent. Un dia són les boires, l’altra la tramuntana, estols de gavians, o una barca de pesca artesanal llevant les nanses de pops.

IMG_7301

Però us faig una recomanació. Mireu per on poseu els peus. Mireu les petites plantes que d’una manera heroica s’aferren a les roques. A la vida! Plantes que s’han adaptat al vent, a la sal, a viure entre escletxes, a la sequera d’estiu, al sol asfixiant. Heroïnes silencioses dels rocams del Cap de Creus.

Però és que d’entre aquestes n’hi ha una que encara és més especial. L’Armèria (Armeria ruscinonensis). Una planta que és endèmica de les costes de l’Alt Empordà i el Rosselló. És a dir, una planta única al món!

armèria1.JPG

La reconeixerem per ser baixa i amb fulles allargades i molt dures d’un color rogenc. I, sobretot per la seva flor d’un blanc rosat que esquitxa els rocams a la primavera. Aquest any amb el temps tan boig ja fa dies que està florida.

Us la deixareu perdre?

IMG_7303

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: