Al Raspinell també li agrada el mar

Doncs si, ja fa dies que els tinc detectats i els he pogut fer una foto (no gaire bona). I ja sé que direu que no n’hi ha per tant, però avui ho vull dir.

M’agraden molt mes els ocells petits que els grans. Prefereixo un bitxac comú a una cigonya. O un bruel a un bernat pescaire. M’agrada haver de buscar-los, descobrir-los, identificar-los. I tot amb dècimes. Abans que s’amaguin entre esbarzers o darrera un bruc.

Això fa que cada sortida que faig, sol com acompanyat, sigui un regal. Un regal amagat que treu el cap i s’amaga a l’instant. Una volada, un cant…

I aquests dies n’he vist un que demana escoltar i observar molt. Ho tenim fàcil, s’ha de buscar en un bosc madur. Un bosc d’arbres senyors. I al costat del mar!!

El raspinell comú.

És un ocell de mida petita, que té una característica manera de pujar als arbres on busca el seu aliment.  S’alimenta dels insectes, aranyes i larves que troba entre els forats, les esquerdes i sota l’escorça dels arbres, als quals puja de cap per amunt, recolzant-se amb la cua, fent moviments en espiral, donant voltes al tronc.

Té un bec molt fi, llarg, corbat i esmolat, que no trobarem en cap altre ocell arborícola i que no l’utilitza per foradar els troncs dels arbres, si no per furgar entre les esquerdes i els forats del tronc i per aixecar els trossos d’escorça i treure’n el seu àpat.

És de color marró amb taques fosques i clares a l’esquena i blanquinós per la part del davant fins a l’altura del bec. Això fa que es confongui perfectament amb les escorces dels arbres i sigui difícil de detectar si no estem molt atents als seus aguts crits. (font:Jordi Comellas)

Cap de Creus és un bon lloc per observar ocells. Hi ha grans especialistes que van a la punta per fer seguiments de migradors i marines. Segurament els grans ornitòlegs ens dirien que no hi ha ocells massa únics, la cuabarrada? el còlit negre( si encara n’hi ha)?

Doncs que voleu que us digui. A mi m’agraden els ocells petits i comuns.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: