Mosques Grosses

En una entrada anterior us vaig comentar que les Mosques Grosses ja estaven florides. Però què son aquestes plantes que tenim al Cap de Creus?

Primer de tot, és una orquídia. Si, una orquídia salvatge que viu en ple Cap de Creus!! (Com d’altres). Les Mosques Grosses creixen en garrigues, herbassars, brollars, clarianes de boscos, talussos, i a les vores dels camins de la zona mediterrània.

Es caracteritza ser una orquídia robusta amb l’aspecte característic del gènere Orchis: una roseta de fulles on del seu centre s’aixeca una tija que acaba en una inflorescència de nombroses flors denses. Floreix del gener al març. i sempre ens dona la benvinguda al nou any essent la primera orquídia en florir.

IMG_1014.JPG

Les orquídies (família Orchidaceae) són la més gran família botànica existent, amb més de 850 gèneres i més de 25.000 espècies. Totes les espècies d’orquídies, llevat de les obtingudes artificialment en jardineria, estan protegides per lleis internacionals com a plantes amenaçades. Són plantes monocotiledònies (amb un únic cotiledó). De distribució cosmopolita, només manquen en els terrenys perpètuament glaçats i en els deserts extrems, però són més abundants i vistoses en climes tropicals.

És un luxe tenir-les controlades, veure com van creixent, i com es van marcint. Un espectacle pels nostres ulls. Un exemple d’una natura sabia, acolorida i precisa.

Ja teniu controlades les de prop de casa vostra?

 

 

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: