Observatoris de paisatge

Últimament estic agafant l’eix transversal cosa que em fa admirar els diferents paisatges del nostre país. Surto del Cap de Creus, i baixo per la plana de l’Empordà, Gironès, Guilleries, Montseny, Plana de Vic, Moianès, Bages, La Segarra i la Plana Lleidatana.

Gaudeixo de paisatges de muntanya mitjana, de planes, de pinedes extenses, d’agricultures diverses, rius i rieres, valls de parets de pedra seca… de lluny em vaig situant, des del Canigó, fins a les Agudes, al fons la Mola, Montserrat i la muntanya de sal.

I mentre condueixo, sempre busco la foto. Aquí podria parar i fer una foto panoràmica. O em pregunto si aquella muntanya, allà al fons serà el Montsec, o si l’altra serà el Puigmal, … Tan difícil hauria estat fer petits pàrquings, o zones de parada? Un plafó indicatiu? Recordo viatges a altres països on aquestes coses es cuiden.

A més, l’eix és una via on hi circulen molts turistes que estic segur que pararien a fer fotos, a contemplar, a admirar . No valdria la pena crear aquests espais?

De veritat, a vegades crec que no som conscients de regal que és aquest territori. Per estimar s’ha de conèixer. No?

Doncs, reflexionem-hi.

Els comentaris estan tancats.

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: