Prendre consciència de què és el turisme responsable

Ha acabat l’estiu ple d’activitats i de caminades, i comença la tardor. Una estació que ens ha de permetre de prendre  la vida amb una mica mes de tranquil·litat.

Podem analitzar les nostres vacances des de molt punts de vista. Hem estat feliços? Ens han omplert? Hem descansat? Desconnectat?

També ens podem altres preguntes. Preguntes que haurien de ser un dels punts a l’hora de decidir on volem anar, o que volem fer. Els allotjaments tenen algun compromís ambiental? Residus? Energies renovables?  Les empreses d’activitats tenen algun tipus de compromís social? Sabem si son transparents? o si els treballadors estan ben pagats? I els restaurants, o les botigues, son una cooperativa o una petita empresa local?, o tot el contrari, és una gran multinacional? Producte local? Producte de temporada?

No. No sabem res. I la pregunta és, i com ho podem saber? Doncs, em sap greu, però no ho podem saber si no és la mateixa empresa que ho explica.

Potser seria hora de començar a plantejar-nos aquests temes seriosament. S’hauria d’exigir a l’administració que poguéssim accedir a aquesta informació. Entenc que conceptes “Turisme de qualitat”, etc… no diuen res.

I de moment, per començar, nosaltres hauríem de ser exigents i demanar aquesta informació. Això se’n diu Turisme responsable

exemples de llocs que m’han agradat:

http://www.labarricona.cat/ un restaurant sorpresa al Ripollès

http://www.elscausdemura.coop/ allotjament responsable

Comencem a canviar les vacances?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: